Nesreća sa Concept_One

Profesionalac očitao bukvicu Richardu Hammondu

AutoMoto / Flash | 20. 06. 2017. u 14:47 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švicarski vozački as Marcel Steiner smatra da je voditelj The Grand Toura Richard Hammond nepripremljeno ušao u utrku u kojoj je, razbivši pritom Rimčev Concept_One, skoro izgubio život.

Pobjednik utrke koja je mogla biti i Hammondova zadnja, a koja je vožena u švicarskom kantonu St. Gallen, prenosi The Sun, tvrdi da se takvo što ne bi dogodilo profesionalnim vozačima jer su oni, kao što je i on sam, detaljno proučili stazu na kojoj su se utrkivali.

“S druge strane, superjunaci poput Hammonda samo se nakratko pojave pred početak utrke i time puno riskiraju”, kazao je Steiner.

U razbijanju Rimčeve električne jurilice Hammond je, javlja isti izvor, ispuzao iz automobila s ozlijeđenim koljenom prije no što je automobil progutala vatra, prenosi net.hr.

Auto Sport Schweiz, krovna organizacija automoto sporta u Švicarskoj, istražuje je li Hammond pristupio ozbiljnim pripremama za utrku ili su mu organizatori dali zeleno svjetlo bez prethodne pripreme. Budući da nije nastupao u službenom dijelu utrke, Auto Sport Schweiz nije imao prava pristupa niti vozaču niti automobilu.

“Uobičajeno je da profesionalni vozači dan prije utrke stazu obiđu biciklima i uvjere se u uvjete koji ih čekaju. Sumnjamo da je Hammond imao vremena za to”, kaže direktor vrhovne organizacije švicarsko automoto sporta Patrick Falk.

Hammond je bolnicu napustio prošli četvrtak nakon operacije koljena i oporavka te se zaputio kući gdje će nastaviti rehabilitaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close