Umjetnost za Caritas

Porsche unajmio Sikstinsku kapelu za ekskluzivni koncert, prihod ide za pomoć siromašnima

AutoMoto / Flash | 20. 10. 2014. u 19:18 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Automobilska korporacija Porsche unajmila je Sikstinsku kapelu kako bi tamo organizirala ekskluzivan koncert koji je održan u subotu i čiji je prihod išao za fondove pomoći siromašnima i beskućnicima, objavili su mediji, a prenosi Bitno.net.

Porsche je organizirao ekskluzivnu turističku turu po Vatikanu na kojoj je karta koštala oko 5000 eura i u čijem programu je bio uvršten i koncert klasične glazbe. Kako piše britanski The Telegraph, oko 40 turista poslušali su koncert u izvedbi rimskog zbora Accademia di Santa Cecilia, a potom večerali u prostorijama Vatikanskog muzeja i to, kako je pisalo u promidžbenom materijalu Porschea, “okruženi remek-djelima Michelangela, Rafaela i ostalih velikana”.

Cijeli aranžman dio je velike akcije “Umjetnost za Caritas”, kako je pojasnio direktor Vatikanskih muzeja mons. Paolo Nicolini, i nikako ne znači da će sada Sikstinska kapela i ostali povijesni prostori u Vatikanu biti iznajmljivani za korporativne zabave.

Kako je Paolucci pojasnio, cijelu inicijativu kojoj je cilj omogućiti poslovnim gigantima da pomognu dobrotvorne projekte Svete Stolice, osmislio je upravo Vatikanski muzej. To rade plaćanjem za karte, od kojih prihod potom ide za razne dobrotvorne akcije.

Kako piše The Telegraph, “Papa želi iskoristiti veliko kulturno naslijeđe koje Vatikan posjeduje za pomoć siromašnima”.

Kopirati
Drag cursor here to close