Decades od disruption

Porsche je spremio poslasticu za sve ljubitelje dokumentarnih filmova

AutoMoto / Flash | 19. 05. 2017. u 10:39 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako ste ljubitelj dokumentarnih filmova, a k tome i auto-entuzijast, Porsche ima nešto za vas. Naime, potaknut sve kreativnijim načinima predstavljanja i oglašavanja, a koji često uključuju produkciju raznoraznih video uradaka, Porsche je ponovno odlučio ugodno iznenaditi sve.

Imena, Porsche: Decades od disruption, dokumentarac govori o povijesnom razvoju tvrtke i o inovacijama koje su promijenile svijet automobila, a koje su sve redom bile rezultat napora inženjera iz Porschea. Zaista vrijedi izdvojiti pola sata vremena i uroniti u fantastičan svijet genijalaca koji su obilježili tržište sportskih ali i luksuznih automobila, piše Dnevnik.hr.

Za sve one koji nemaju živaca i vremena nekoliko riječi o temi dokumentarca. Cijela priča započinje prkosom i pokušajem stvaranja automobila koji će svojim izgledom, ali i performansama, biti sasvim nešto suprotno ondašnjim trendovima. Potaknut ponovnim rastom auto industrije nakon godina pada i propadanja, Ferdinand Porsche, vođen svojom vizijom i željom, tržištu predstavlja kultni Porsche 356, a kasnije i 550 Spyder. Predstavljanjem ovog dvojca započinje vladavina luksuza, elegancije i ludih performansi.



Dokumentarac je odličan prikaz razvoja i promjene u filozofiji auto industrije jer obuhvaća same začetke oktanskih ljepotica pa sve do razuzdanih predatora od kojih je zadnji predstavljen na sajmu u Ženevi. Posebno je zanimljivo vidjeti način na koji je tržište prihvaćalo ovakve modele, odnosno načine na koji se stvarao kult Porschea kao jednog od vodećih proizvođača automobila.

Pred kraj filma predstavljena je jedna od novih nada Porschea koja će, prema riječima čelnih ljudi, biti jedna od najsjajnijih zvijezda na nebu sportskih automobila, a koja je ujedno i ekološki prihvatljiva, Panamera Turbo S E-Hybrid. Informacije radi, srce nove Panamere je 4.0 litreni V8 agregat koji u suradnji s elektromotorom razvija respektabilnih 680 konjskih snaga i do stotke ubrzava sa 3.4 sekunde!

Neki od gledatelja će ostati razočarani pošto dokumentarac ne obuhvaća baš sve kultne modele proizašle iz Porsche garaže ali unatoč tome dokumentarac je i više nego dobar pregled svih modela koji su obilježili godine poslovanja Porschea. Pripremite kokice, pivo, čips ili nešto četvrto, zavalite se u naslonjač jer spektakl počinje.

Kopirati
Drag cursor here to close