Kolone

Pojačana frekvencija vozila prema jugu; višesatna čekanja na granicama

AutoMoto / Flash | 26. 07. 2015. u 12:07 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U većem dijelu Bosne i Hercegovine prometuje se po pretežno suhim i mjestimično mokrim cestama.

Na području gdje su ceste vlažne preporučuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima. Frekvencija vozila je pojačana posebno prema jugu naše zemlje. Vozačima se preporučuje da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže rastojanje između vozila.

Na autoputu A-1 na dionici Visoko-Dobrinje izvode se radovi na sanaciji dilatacijskih naprava na mostu M6 zbog čega se promet preusmjerava iz vozne u preticajnu traku i obratno. Apelira se na vozače da prilagode vožnju najavljenim radovima.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije BiH na graničnom prijelazu Doljani na izlazu iz naše zemlje čeka se do dva sata, na graničnom prijelazu Ivanica 40 minuta a na graničnom prijelazu Gabela Polje do 30 minuta.

Na graničnom prijelazu Bosanski Brod na prelazak granice u oba smjera čeka se do 30 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Podsjećaju se vozači da je GP Gabela Polje privremeno otvoren kao međunarodni granični prelaz (do 01.10.). Zbog radova u Hrvatskoj, na snazi je zabrana prometovanja za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close