u BiH bez dužih zastoja

Pojačan promet vozila na ulazu u BiH

AutoMoto / Flash | 23. 05. 2015. u 09:22 M.A

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na putevima u Bosni i Hercegovini prometuje se bez dužih zastoja po pretežno mokrom i mjestimično suhom kolovozu.

Na autoputu A-1 Zenica jug-Sarajevo sjever izvode se radovi na redovnom održavanju (košenje trave u razdjelnom pojasu), tako da se promet na dionici Visoko-Podlugovi, u dužini od 3 km, preusmjerava iz preticajne u voznu traku. Na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka, na lokalitetu Kutlešin Gaj, zbog radova na sanaciji klizišta prometuje se jednom trakom.

Promet će danas zbog održavanja međunarodne biciklističke utrke 'Tuzla 25.maj' u vremenu od 12.00 sati do 14.30 sati biti usporen u smijeru kretanja sudionika utrke na relaciji M-4 Tuzla-Tojšići-Kalesija-Mramorovi-Sapna-Kalesija-Tojšići-Tuzla.

Zbog održavanja Europskog prvenstva u raftingu “Banja Luka-Vrbas 2015”, na dionici M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, na lokalitetu “Tijesno”, saobraćaj će biti obustavljen danas od 15.00 sati do 22.30 sati.

Danas u vremenu od 11.00 sati do 16.00 sati i sutra u vremenu od 09.00 sati do 15.00 sati, zbog održavanja brdske autotrke, doći će do potpune obustave prometuje na dijelu regionalnog puta R-446a Sarajevo-Jahorina od mjesta Klek (skretanje za naselje Tilava), prema Jahorini do mjesta Tvrdimići, u dužini od 5,5 km.

Pojačan je promet vozila na ulazu u BiH, pa se tako na GP Bosanski Brod čeka oko jedan sat, a na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Velika Kladuša oko 30 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 15 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj, na snazi je zabrana prometovanja za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close