peugeot

Pogledajte inovativni koncept ''food truck''

AutoMoto / Flash | 06. 04. 2015. u 11:42 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peugeot je pretpremijerno početkom travnja otkrio svoje viđenje koncepta „food truck“ na tržnici Carreau du Temple u Parizu. Vozilo je rezultat inovativnog spoja novih doživljaja u službi pokretnog i kvalitetnog restorana i bit će predstavljeno na Tjednu dizajna u Milanu 14. travnja.

Vozilo je kompaktno i savršeno odgovara urbanoj sredini. Njegovi kratki prednji i stražnji prevjesi osiguravaju bolju pokretljivost, dok dugi međuosovinski razmak nudi značajan volumen opterećenja. Vozilo se bazira na modelu Peugeot Boxer, a u osnovi se radi o mobilnom bistrou nazvanom Lion.

Pored pića, poslužuje se i hrana, dok se za zabavu prisutnih brine moćni audio sustav ali i 46-inčni ekran putem kojeg prisutni u svakom trenutku mogu gledati spremanje hrane. Koncipiran je za snadbijevanje 30 ljudi istovremeno (zajedno sa prikolicom i otvorenim svim panelima dužina “bistroa” iznosi 13 metara), gdje su dostupna i jela sa roštilja.

Kuhari će uživati sa prostorom za spremanje hrane koji nudi dvije plate za roštiljanje, četiri plamenika kao i fritezu. Ventilacijski sustav osigurava optimalnu kvalitetu zraka gdje frižider kapaciteta 400 l osigurava da hrana ostane svježa, dok frižider kapaciteta 350 l čuva pića svježim i hladnim. U sklopu vozila nalazi se i aparat za pravljenje kave. 

Kuhari će koristiti i novi set mlinova za sol i biber, dizajniran od strane Peugeot Design Laboratorije. Peugeot mlinovi se prodaju širom svijeta, sa preko 2,5 milijuna prodanih jedinica svake godine. Mlinovi drže svoja cijenjena mjesta kod svjetskih kuhara zahvaljujući preciznošću svojih zupčanika te izvanrednog kvaliteta trajanja. 

U 2015. godini, Peugeot je jedini brend na svijetu koja se još uvijek aktivno bavi proizvodnjom predmeta namijenjenih ''umjetnosti hranjenja'', kao i dizajnom i proizvodnjom prevoznih sredstava poput automobila, bicikla te skutera koji se proizvode u milijunima prodajnih jedinica.  

 

Kopirati
Drag cursor here to close