Street racing

Počele pripreme za prvu utrku u svibnju

AutoMoto / Flash | 02. 03. 2015. u 14:38 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko stotinjak ljubitelja brze vožnje i još toliko gledatelja jučer su na neformalnom druženju predstavili svoje automobile kojima će se služiti na predstojećim utrkama. Ovim povodom vozači su na pisti u Blagaju upriličili nekoliko utrka koje su dale naznake da će ovo biti sezona u kojoj će se postizati novi rekordi.

“Ovo je jedno neformalno okupljanje gdje smo se našli s vozačima i ljudima s kojima planiramo organizirati utrke. Razmijenili smo iskustva tko je što preko zime sastavio i kakve će automobile voziti. Većina vozača dorađivala je svoje automobile, a dosta njih će se predstaviti i s novim ljubimcima. Nadamo se da će ove godine biti tri utrke od kojih će se prva upriličiti početkom petog mjeseca”, kazao je za Dnevni list jedan od organizatora utrka Jozef Joško Ambruz.

Osvajač utrke u posljednjoj sezoni bio je Sead Agić iz Sarajeva s vremenom od 12, 4 sekunde u zadnjoj klasi, što je najbrže vrijeme zadnje utrke. Prema Ambruzovim riječima ove godine se očekuje mnoštvo novih automobila kao i novih rekorda koji će premašiti zadnje Agićevo postavljeno vrijeme.

Emil Martinović, predstavnik BMW kluba Široki Brijeg, jedan je od najvećih predstavnika Hercegovine u street racingu.

“Moje najbolje prošlogodišnje vrijeme bilo je oko 13 sekundi s tim da ću se ove godine predstaviti s jačim automobilom pa se nadam i boljem vremenu”, kazao je Martinović.

Ljubav prema brzoj vožnji, priča Martinović, javila mu se još prije desetak godina kad je i kupio prvi automobil namijenjen za utrkivanje, a nedugo zatim osvojio je i prvo mjesto na utrci u Mostaru.

Mostar je postao grad gdje se već tradicionalno održavaju utrke ovakvog karaktera.

Emir Pejić, član kluba MK Racing Team iz Sarajeva, istaknuo je kako ovaj klub svake godine organizira utrke baš u Mostaru.

"Zadnje dvije godine organizaciju u Mostaru radili smo s MK Nitro iz Mostara na čelu s Jozefom Ambruzom, a ove godine u planu imamo tri utrke u ovom gradu. Očekujemo dosta novih automobila kao i novih rekorda", dodao je Pejić.

Kopirati
Drag cursor here to close