F60 America

Otvorena F12 Berlinetta za 2,5 milijuna dolara

AutoMoto / Flash | 15. 10. 2014. u 13:52 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samo za američko tržište Ferrari je namijenio deset primjeraka ekskluzivne toples izvedbe modela F12 Berlinetta pod nazivom F60 America. Talijani su tako obilježili 60 godina poslovanja u Sjedinjenim Državama, a istaknuta cijena za svaki od deset modela ove ograničene serije iznosi 2,5 milijuna dolara.

Hommage je to i modelu 275 GTS4 Spider iz 1967. godine, otvorene izvedbe modela 275 GTB4 kakvih je tadašnji uvoznik za Sjedinjene Države Luigi Chinetti od Enza Ferrarija naručio deset komada isključivo za američko tržište, prenosi Auto Klub.

Novi ekskluzivni F60 America ispod poklopca motora ima 740 KS snažan 6,3-litreni V12 motor uparen sa sedam stupanjskim mjenjačem s dvije spojke, a do 100 km/h iz stajanja ubrzava za 3,1 sekundu.

Sam izgled nije dramatično izmijenjen u odnosu na F12 Berlinettu, kao što je to primjerice slučaj kod modela F12 TRS Barchetta, no ovom modelu bez krova na prepoznatljivosti daju dva kožom presvučena karbonska luka koji služe kao zaštita od prevrtanja, posebno oblikovani prednji i stražnji kraj te bokovi, karakteristična North American Racing Team plava boja i nezaobilazne značke koje upućuju na to da je riječ o slavljeničkom modelu. Kao zaštita od kiše služi maleni tvornički pokrov koji se stavlja ručno.

Unutrašnjost krasi asimetričan dizajn, s vozačkim okružjem i sjedalom u crvenoj boji, dok je na suvozačkoj strani sve izvedeno u crnoj boji, s nezaobilaznim motivima stilizirane američke zastave ušivenim po sredini sjedala.

Kopirati
Drag cursor here to close