Upozorenje

Oprez na putu: Povećana opasnost od odrona i klizav kolnik u BiH

AutoMoto / Flash | 11. 10. 2015. u 06:34 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema podacima iz BIHAMK-a, pretežno mokar kolnik i povećana opasnost od odrona karakteriziraju ovoga jutra prometnu situaciju u većem dijelu BiH. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, upozoravaju se vozači na moguće mjestimične odrone kamenja na kolnik. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i prometne uvjete, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Zbog radova u Mostaru (Donja Mahala), promet se od raskrižja kod Franjevačke crkve do mosta Hasana Brkića odvija usporeno. Vozači se mole da poštivaju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju.

Zbog radova, obustavljen je promet za vozila preko 7 tona na sjevernom ulazu u Mostar (na dijelu od Zalika do Narodnog pozorišta). Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je južni ulaz u Mostar.

Od cesta sa aktualnim radovima izdvaja se i: autocesta A-1 dionice Visoko-Podlugovi i Sarajevo sjever-Vlakovo (vijadukt Reljevo), zatim magistralne ceste: Jablanica-Prozor, Doboj-Gračanica, Čelinac-Kotor Varoš i Jajce-Banja Luka.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close