75 limenih ljepotana

Oldtimeri mamili uzdahe: I Titov Mercedes prodefilirao Hercegovinom

AutoMoto / Flash | 29. 05. 2016. u 14:00 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osmu godinu zaredom mnoštvo oldtimer automobila prodefiliralo je zapadnom Hercegovinom. Točnije, njih 75 svoj susret su započeli u Posušju nakon čega su se u koloni uputili prema Širokom Brijegu.

U Širokom Brijegu ih je dočekao velik broj građana koji su uživali u raznim markama i modelima automobila, a najviše pozornosti ove godine plijenila je replika Mercedes-Benza SSK iz 1929. godine u vlasništvu Sarajlije Senada Huseinija.

"Ovom replikom podsjećam sebe i ostale ljude na stara dobra i ljepša vremena kad su se ljudi uvažavali i poštovali te družili uz kave bez žurbe koja u današnje vrijeme ne dozvoljava nekadašnju prisnost", kazao je Senad Huseini za agenciju Anadolija ističući da unatoč velikom zanimanju svog limenog ljubimca ne želi prodati. 

Tristaći, Opeli, Citroeni, popularne Bube i Fiće, te stari modeli motora izazivali su oduševljenje kao i nezaobilazni Mercedesi koji su dominirali u ovome defileu, među kojima je bio i Titov Mercedes Ponton, koji je spašen s otpada.

Oldtimere pored brojnih građana u Širokom Brijegu je s oduševljenjem dočekao i gradonačelnik toga grada Miro Kraljević.

"Zanimljivo je vidjeti stare automobile meni i ljudima koji se sjećaju ovih modela, ali i mladim generacijama. Zaista ih je lijepo vidjet na našim cestama i moram reći da se divim ljudima koji čuvaju stare automobile", kazao je širokobriješki gradonačelnik za Anadoliju.

Najveći uspjeh ove manifestacije, po njegovom sudu je činjenica da su oldtimeri u vrijeme nedjeljnog ručka u Širokom Brijegu na ulicama okupili brojne građane koji su se družili u posebnom ozračju.

U gradu su se zadržali više od sat vremena nakon čega su se uputili u Grude gdje su se također ponosni vlasnici pokazivali svoje limene ljubimce.

Posljednja stanica ovogodišnjeg susreta, kojeg organizira Oldtimer klub ''Ero'', bio je Ljubuški gdje su svi sudionici dobili zahvalnice za sudjelovanje.

Kopirati
Drag cursor here to close