Još malo

Novi Škodin model premijerno na finalnoj utrci Tour de France

AutoMoto / Testovi | 22. 07. 2016. u 15:01 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Škoda Kodiaq pojavit će se na kraju posljednje etape čuvene biciklističke utrke Tour de France, čiji je cilj na ulicama Pariza.

Češki proizvođač, međutim, neće u potpunosti otkriti novi SUV koji će za tu priliku biti prekriven specijalnom "kamuflažnom" folijom. Maskirani Kodiaq na ulicama francuske prijestolnice pojavit će se obložen crvenkastom folijom, čime se aludira na crvenu Škodu Superb koja se koristi kao službeno vozilo na biciklističkoj utrci Tour de France.

Službenana premijera ipak će se odigrati u Parizu, ali nekoliko mjeseci kasnije, na auto-salonu koji se održava u listopadu 2016., navodi B92

Kodiaq će u gami Škode zauzeti mjesto iznad modela Yeti. Sa dužinom od 4,7 m, SUV će biti dostupan u verzijama sa 5 i 7 sjedišta, a maksimalni raspoloživi prtljažni prostor, sa oborenim sjedištima, dostizat će čak 2.065 l.

U ponudi će biti tri benzinska TSI motora i dva TDI dizelaša, a snaga će se prenositi na točkove pomoću šestobrzinskog manualnog ili DSG automatika sa duplim kvačilom. Najsnažniji među njima, 2.0 litarski TSI razvija 180 ks.

Osnovne verzije imat će pogon na prednje točkove, a skuplji modeli 4x4. Prvi primjerci Škode Kodiaq do kupaca će stići početkom 2017. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close