Novi model

Novi Renault Twingo spreman za tržište

AutoMoto / Testovi | 03. 09. 2014. u 15:40 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Renault Twingo je lijep gradski automobil koji ima pogon na zadnje kotače, i predstavlja alternativu za VW Up! i Skodu Citigo.

2014 Renault Twingo je gradski automobil koji je dizajniran da bude mali iznutra, a veliki izvana, ali i da se izdvoji iz publike. Za razliku od njegovih rivala kao što što su Volkswagen Up, Hyundai i10 i Peugeot 108, ovaj automobil ima pogon na zadnje kotače. Također, taj pogon je omogućio da ovaj Twingo ima više prostora pozadi, ali i da je agilniji pri manjim brzinama.

Ovaj automobil dijeli šasiju sa Smart ForFour, dok će skraćena verzija poduprijeti model ForTwo. Cijena Twinga iznosi 12585 eura, a kupci će moći birati između dva benzinska motora. Pored toga, uz doplatu od 560 eura, kupci će moći podešavati visinu sjedišta i imat će klimu. Sve u svemu, i pored prihvatljive cijene, 2014 Renault Twingo je skuplji od modela Peugeot 108 i Hyundai i10.

Za sada nema automatskog mjenjača, jer je francuska kompanija odlučila da ovaj automobil opremi samo sa petostupanjskim manualnim mjenjačem. Što se tiče standardne opreme, ovaj automobil ima digitalni radio i sustav koji omogućava vozaču da poveže telefon sa automobilom i da na taj način koristi centralni display i infojtement sustav. Ovaj mali Twingo sjajno izgleda. Također, dobiva branike i retrovizore u boji, kao i LED svetla koja se, uglavnom, koriste danju.

Kupci mogu ovaj automobil da personaliziraju na razne načine, od eksterijera (mijenjanje boje na prednjoj rešetki) do enterijera. Kada smo već kod enterijera, potrebno je istaknuti da je moderan i stvari unutar njega su lake za korištenje. Kvalitet je prihvatljiv, međutim, manji je u odnosu na VW Up i Hyundai i10.

Tehnologija je impresivna. Modeli se mogu poboljšati sa R- Link sustavom koji uključuje ekran od sedam inča, glasovnu komandu, kameru za parkiranje i navigaciju. Također, omogućava vozaču da skida mailove, uđe na Facebook i gleda slike i klipove dok je automobil parkiran.

Renault Twingo dolazi sa dva benzinska motora od tri cilindra: 1.0l koji proizvodi 69 ks i ubrzava od 0 do 100 za 14.5 sekundi i 0.9l sa turbo punjačem koji ima 89 ks i ubrzava od 0 do 100 za 10.8 sekundi. Ako planirate da idete na duža putovanja, motor sa turbo punjačem je bolji izbor. Međutim, ako želite da koristite ovaj automobil samo u lokalu, najbolje rješenje vam je 1.0l motor.

Model sa turbo punjačem je mnogo glasniji, ali je potrošnja goriva nije ništa veća od 1.0l modela, a to znači da očekujete potrošnju od 4l na 100 km. Za razliku od njegovih rivala, sjedišta u ovom automobilu su mnogo više postavljena, što poboljšava preglednost. Pored toga, nećete imati problema sa ovim automobilom kada je u pitanju manevriranje ili parkiranje na malom prostoru. Jedini problem u ovom automobilu je oslonac za glavu na prednjem sjedištu, jer putnici koji sjede pozadi ne mogu u potpunosti vidjeti put.

Kopirati
Drag cursor here to close