od 54.600 KM

Novi Renault Espace – avangardni crossover

AutoMoto / Testovi | 03. 08. 2015. u 07:47 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Renault Espace je prvo europski jednovolumen koji se na tržištu prodaje od davne 1984. godine, do danas i to u četiri generacije. Četvrta generacija se ovog prostranog automobila je predstavljena 2002. godine, a od nedavno je u prodaji peta generacija.

U odnosu na prethodnike novi Renault Espace je doživio svojevrsnu evoluciju, pa je od klasičnog jednovolumena postao prvi crossover u ovom segmentu vozila. 

Što se izgleda tiče  u Renaultu su napravili odličan posao. Novi Espace svojom pojavom privlači poglede, a komentari su redom vrlo pozitivni. Najviše zasluga za to ima, u isto vrijeme robustan i elegantan prednji kraj, visoki bokovi, dinamična bočna linija vozila te povišena udaljenost od tla.

Novi Renault Espace je već komercijaliziran u BiH. Za pokretanje novog Espacea je zadužen jedan turbo dizelski  motoro (1.6 dCi) koji razvija 130 i 160 KS te jedan turbo benzinski motor (TCe 200) sa 200 KS. Ručni mjenjač je dostupan u slabijoj dizelskoj verziji dok su dCi 160 i TCe 200 KS opremljeni automatskim mjenjačem s dvostrukim kvačilom (EDC).

Od samog početaka prodaje kupcima u BiH su dostupna, na izbor, tri paketa opreme, LIFE, ZEN i INITIALE PARIS. Već startni LIFE paket oprem donosi: R-LINK 2 s ugrađenim kapacitivnim ekranom na dodir 8,7", sustav za pomoć pri parkiranju 360°, sustav upravljanja preklapanja sjedala One Touch, Fiksni krovni prozor Lumiere®, prednja svjetla Full LED Pure Vision, upravljač i ručica mjenjača presvučeni kožom, automatski klima uređaj i još mnogo toga.

Od druge razine opreme (ZEN) i isključivo uz EDC mjenjač Espace je ima Sistem Multi-Sense®. Ovaj sustav osigurava upravljanje različitim sustavima u vozilu koji vozaču i putnicima donosi novi užitak vožnje.

Sustav Multi-Sense® čine četiri definirana programa (Eco, Comfort, Neutral i Sport) te način rada Perso koji vozaču ostavlja mogućnost kreiranja vlastite konfiguracije sistema u skladu sa svojim željama i preferencijama.

Top verzija Renault Espacea nosi oznaku Initiale Paris, a u seriji donosi sustav 4Control, radio Bose Sorround sustav za 12 zvučnika, električna prednja sjedala s funkcijom masaže, pomoć pri parkiranju 360° + kameru za vožnju unatrag, adaptivni ovjes, 19-inčne aluminijske kotače.

Od aktivne sigurnosne opreme valja izdvojiti aktivni tempomat s radarom, sustav automatskog kočenja u slučaju nužde, prepoznavanje prometnih znakova.

Novi Renault Espace donosi i sustav za samostalno parkiranje što je od velike koristi u vožnji gradom.

Novi Renault Espace cijenovno starta od 54.600 KM u verziji dCi 130 KS s ručnim mjenjačem uz paket opreme LIFE.

Kopirati
Drag cursor here to close