U pripremi

Novi modeli stižu iz Volva

AutoMoto / Testovi | 20. 05. 2016. u 23:01 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volvo je prikazao dva nova koncepta i kaže da su to najave nove serije 40, koja se treba pojaviti naredne godine.

U pitanju je sedan sa četvoro vrata 40.2 i visoki crossover 40.1, koji će vjerojatno dobiti oznake S40 i XC40, a prikazani su u srijedu u Švedskoj, kao najave ovih modela. Oba modela su tu kao najava utrke ovog brenda da se bori sa konkurencijom iz premijum segmenta tržišta, na svim bitnim regionima.

Ovo su također prva vozila koja su nastala kao plod suradnje Volvoa i nove roditeljske kompanije Geely, a uskoro se očekuju i novi modeli koji će biti u ponudi za sva tržišta gdje je brend prisutan, prenosi AutoExclusive.

Volvo kaže da će novi modeli serije 40 biti u ponudi sa T5 Twin motorom koji je plug in hibrid, koristeći tehnologiju sa S90, V90 i XC 90 T8 modela, ali sa novim trocilindričnim motorom i sedmostupanjskim prijenosom, automatikom.

Veća vijest su električni modeli, koji su prvi koje će ova kompaniji ponuditi kako bi ispratila California EV mandat i svoje planove. Dr. Peter Mertens, potpredsjednik razvoja u Volvou kaže da se sustavi koji se spremaju za seriju 40 također očekuju i na većim modelima serije 90, kao i na S60, V60 i XC60.

Kopirati
Drag cursor here to close