U pripremi

Novi modeli stižu iz Mercedesa

AutoMoto / Testovi | 30. 05. 2016. u 11:55 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvanredno vrijedni Nijemci iz kompanije Mercedes-Benz, službeno rade punom parom kako bi za svjetsko tržište osigurali četiri električna modela do kraja 2020. godine.

Sudeći po preliminarnim izvještajima, u ovaj plan su uključene dvije limuzine i dva crossovera, dok svaki od njih dijeli osnovne elemente njihovih konvencionalno napajanih rođaka, uključujući krovnu strukturu i vjetrobranska stakla.

Jedna britanska publikacija je objavila da će nova električna vozila posjedovati svoj prepoznatljivi dizajn i karakteristike koje će ih na prvi pogled izdvajati kao automobile sa nultim atmosferskim emisijama ispušnih plinova.

Očekuje se da Mercedesovi novi modeli električnih automobila postanu ljuti rivali Tesla S modelu i Audijevoj proizvodnoj verziji koncepta E-tron Quattro, između ostalih.

Iako su informacije u ovom momentu veoma oskudne, potpuno je jasno da će Mercedes koristiti određene strukturne komponente svoje C klase za dvije električne limuzine i elemente iz modela GLA i GLC za električne crossovere.

Modificirana verzija platforme, korištena u modelima električnih automobila B klase, će biti upotrebljena u električnim crossoverima baziranim na GLA seriji, sa ostatkom planirane serije koji će koristiti nove varijante MRA karoserija ove kompanije, dizajniranih specijalno za njihove električne modele.

Ova nova karoserija može podržati modele sa zadnjom vučom, ili pogonom na sva četiri točka, u kombinaciji sa tri električna pogonska agregata. Kada smo već kod njih, Mercedes trenutno razvija svoj novi opseg električnih motora koji variraju od 101Ks do 535Ks, piše AutoExclusive.

Partner kompanije Mercedes u izradi baterija, Accumotive, osigurava svoja litijum jonska pakiranja koja nude novim električnim automobilima minimalnu dužinu vožnje do 405 kilometara sa jednim punjenjem.

Kopirati
Drag cursor here to close