U salonima

Novi mali limeni ljubimac iz Opela

AutoMoto / Testovi | 29. 05. 2015. u 16:26 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči početka prodaje modela Karl, Opel je objavio nove fotografije ovog urbanog automobila, za broj manjeg od Corse. Opel Karl, koji je dobio ime po jednom od sinova osnivača njemačke kompanije, u prodajne salone stiže u lipnju.

Automobil koji treba da zamijeni model Agila, izrađivat će se u Južnoj Koreji, zajedno sa sestrinskim modelima – Vauxhallom Viva i novom generacijom Chevroleta Spark. Opel Karl će biti dostupan isključivo u konfiguraciji sa 5 vrata.

Automobil je dugačak 3.680 mm, ima međuosovinsko rastojanje od 2.385 mm i može prevesti 4-5 odraslih putnika. Pored standardnog ESP-a, ABS-a sa elektronskom distribucijom kočione sile i asistencijom pri kretanju uzbrdo (Hill Start Assist), na raspolaganju su i brojni opcioni sustavi poput upozorenja na napuštanje vozne trake (Lane Departure Warning).

Vozaču je dostupan i gradski režim vožnje (City mode), čijim se aktiviranjem pritiskom na dugme pojačava servo asistencija na volanu. Pored toga, u ponudi će biti i sustav asistencije pri parkiranju (Park Assist) i tempomat sa limiterom brzine koji osigurava vožnju u okvirima dozvoljene brzine.

Lista dostupnih opcija na modelu Karl obuhvaća i grijanje prednjih sjedišta, grijani i kožom presvučeni upravljač, krovni prozor... Ispod haube nalazi se novi trocilindrični benzinac, 1.0 ECOTEC sa 55 kW/75 ks, koji je razvijen posebno za ovaj model. Snaga se prenosi na točkove preko petostupanjskog manualnog mjenjača.

Uz pomoć opcionog ecoFlex paketa, Opel Karl prema tvorničkim podacima u kombiniranom režimu prosječno troši 4,3 l/100 km i emituje 99 grama ugljen-dioksida po kilometru. Kupci će moći da biraju jednu od ukupno deset boja karoserije – neke od njih možete pogledati na fotografijama, i više dizajnerskih rješenja alu felgi od 14 do 16 inča. Cijena u Njemačkoj starta od 9.500 eura, prenio je B92.

Kopirati
Drag cursor here to close