GT

Nova sportska limuzina iz Kije

AutoMoto / Flash | 02. 12. 2016. u 12:19 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kia je objavila prvi video teaser svog novog sportski nastrojenog modela za kojeg se vjeruje kako će nositi oznaku GT. Drugim riječima, trebalo bi se raditi o produkcijskoj izvedbi studije predstavljene još 2011, piše Autonet.hr.

Spomenuti teaser je priloženi video zapis testiranja ovog automobila na njemačkom Nürburgringu kojim nam iz Kije poručuju kako će iza sportskog imena stajati istinske sportske performanse.

Kia je pokrenula i službenu najavnu stranicu The Curve Ahead na kojoj je uz par šturih informacija i sat koji odbrojava do službene premijere ovog automobila koja će se održati 8. siječnja sljedeće godine, odnosno na predstojećem detroitskom auto salonu, odnosno NAIAS-u.

Očekuje se kako će GT u top izvedbi pokretati 3,3-litreni bi-turbo V6 pogonski sklop iz modela Genesis G90 te kako će se njegova snaga kretati iznad 370 KS. Također, izvori navode kako će standardnu opremu činiti 8-stupanjski automatski prijenos, no kako bi kupcima trebao biti ponuđen i ručni mjenjač. Slabije verzije bi mogle dobiti 2,0-litreni turbo snage oko 250 KS, a u Europi se može očekivati i dizelska izvedba.

Nadamo se kako ćemo uskoro saznati više.

Kopirati
Drag cursor here to close