Juke Box

Nissan i Ministry of Sound stvaraju vrhunski pokretni zvučni sustav

AutoMoto / Flash | 19. 06. 2012. u 12:17 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nissanova inovativnost u klasi crossovera dobila je nastavak u obliku suradnje sa diskotekom Ministry of Sound kojom se želi stvoriti najbolji pokretni zvučni sustav na svijetu – Juke Box. Tehnički temelj tog sustava, bučnijeg od aviona pri polijetanju, dolazi od vrhunskih majstora zvuka, firme Martin Audio, konstruktora i proizvođača trenutnog sustava u čuvenom “Boxu” – glavnoj prostoriji londonskog sjedišta Ministry of Sound.

Justin Berkmann James Palumbo i Humphrey Waterhouse utemeljili su 1991. klub kakav u Europi dotad nije postojao – u kojem su glazba i zvučni sustav bili na prvom mjestu. Stvorili su vrhunski klupski zvučni sustav, “The Box”, akustički savršenu peterostranu prostoriju u prostoriji, koju se i danas smatra jednim od najboljih zvučnih sustava na svijetu.

Vodeći se filozofijom “Ministarstva zvuka” o “stvaranju trenutaka za koje ljudi žive”, Nissan i Ministry of Sound obratili su se firmi Martin Audio – proizvođačima sadašnjeg ssutava u Boxu – da im konstruiraju zvučni sustav od 18.900 W i 150 decibela koji je potpuno neovisan u vezi napajanja i rada.

Budući da su krojeni po mjeri, 19-kilovatni Juke Boxovi zvučnici lijepo se mogu smjestiti u standardni Juke. Dva 18-inčna dubokotonca i kućišta srednjotonaca i visokotonaca poput onih u samom klubu Ministry of Sound omogućavaju iznimnu glasnoću bez narušavanja kvaliteta zvuka, što je jedna od temeljnih filozofija Ministry of Sound.

Juke Box je opremljen i radijskim studijem, pa sve što svira na sustavu se može emitirati preko klupske digitalne radiostanice.

Juke Box je debitirao u Le Mansu 15. lipnja na svečanosti u čast vozača uoči starta svjetski poznate 24-satne trke izdržljivosti. Nissan Juke Box se sa lakoćom pretvara u razglas sa kabinom za DJ-a i svjetlosnim efektima što ga čini savršenom pokretnom diskotekom i dokazuje da su automobilizam i glazba par iz snova.

Istovremeno, sa Jukeovim debijem na Le Mansu je objavljen i kratak dvodijelni film o njegovu nastanku, od zamisli do ostvarenja. Pokušaj je to utjelovljenja bliskih vrijednosti dizajna i sportskog duha koje su u srži cijelog koncepta.

U okviru promocije ljetne europske turneje Juke Boxa, nakon utrke u Le Mansu, na digitalnoj radiostanici Ministry of Sound će se idućih šest mjeseci svaki drugi ponedjeljak od 17 do 19 sati emitirati "Nissan Juke Box Sessions".

Okosnicu emisije će činiti niz ekskluzivnih “DJ setova” snimljenih na ljetnim nastupima sa Juke Boxom diljem Europe. Na Nissanovu stranicu na Facebooku će biti postavljena aplikacija koja će Nissanovim fanovima omogućiti da požele omiljene pjesme, te da uživo poslušaju nastupe.

Kopirati
Drag cursor here to close