(Ne)sigurnost?!

Nesreću preživio bez ozljeda - usmrtio ga zračni jastuk

AutoMoto / Flash | 02. 06. 2012. u 13:40 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premda zvuči pomalo bizarno, prometna nesreća koja se pred godinu i pol dogodila u Velikoj Britaniji mogla bi pokrenuti nova pitanja vezana uz način funkcioniranja zračnih jastuka.

Naime, ovih su se dana mediji raspisali o slučaju u kojem je izvjesni je Ronald Smith iz britanskog mjesta Marsden u studenom 2010, vraćajući se s posla, doživio prometnu nesreću, u kojoj je sudjelovalo šest automobila. Smith je nesreću preživio bez ozljeda, no tri tjedna kasnije preminuo je u bolnici od posljedica udisanja plinova iz zračnog jastuka, piše AutoNet.

Nesretni je Smith po zaprimanju u bolnicu izjavio kako je komadić stakla probio zračni jastuk te je on udahnuo, kako navodi, oblak štetnih plinova i bijeli prah koji su izašli iz zračnog jastuka. Prvi primijećeni simptomi bili su kašalj i otežano disanje, da bi tri tjedna kasnije sve završilo potpunim zatajenjem pluća.

Ovdje je bitno napomenuti da se za napuhavanje zračnih jastuka koristi kemikalija naziva natrij azid (NaN3) u kombinaciji s kalijevim nitratom (KNO3) i silicijevim dioksidom (SiO2). Pojednostavnjeno, prilikom sudara, električni impuls (zagrijavanjem) rezultira raspadanjem natrijevog azida na natrij i dušik. Dobiveni natrij, u kombinaciji s kalijevim nitratom generira dušik potreban za napuhavanje zračnog jastuka.

Ono što je značajno jest da je natrij azid otrovan, premda se nakon završene reakcije dobivaju neškodljive komponente. No, do sada nisu bili primijećeni slučajevi da bi se netko otrovao kao posljedica aktiviranja zračnog jastuka.

Vozilo u kojem se nalazio nesretni Smith bila je Vauxhall Insignija, a General Motors je objavio kako istražuje cijeli slučaj.

Kopirati
Drag cursor here to close