Proizvodnja

Nakon 25 godina iz Jeepa stiže novi pick up

AutoMoto / Testovi | 27. 07. 2016. u 06:47 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki proizvođač ponudit će kupcima prvi pick-up poslije modela Comanche koji se prestao proizvoditi 1992. Nakon 25 godina, Jeep će po svemu sudeći ponovno imati pick-up vozilo u svojoj gami. Posljednji serijski model tog tipa bio je Comanche, baziran na modelu Cherokee.

U međuvremenu, predstavljeno je nekoliko konceptnih verzija, od kojh je posljednji Crew Chief 715 iz 2016., prenosi B92.

Novi pick-up trebalo bi da bude zasnovan na slijedećoj generaciji modela Wrangler, što potvrđuju i 'špijunske' fotografije maskiranog prototipa. Inače, Jeep je još 2005. predstavio prototip Jeep Gladiator koji je bio baziran na tadašnjem Wrangleru, ali su šefovi kompanije tek početkom 2016. dali zeleno svjetlo za serijsku proizvodnju pick-up modela.

Maskirani prototip ima takozvanu "double cab" kabinu sa 4 vrata i dva reda sjedišta, dok je prednji dio vozila prakrično prekopirani Wrangler. Ipak, s obzirom da se slijedeća generacija Wranglera očekuje tek 2017., prerano je govoriti o konačnom dizajnu vozila.

Pick-up za sada ima tvorničku oznaku JT, a u prodajne salone trebao bi stići 2018. Proizvodit će se u pogonu u Toledu, zajedno sa novim Wranglerom.

Kopirati
Drag cursor here to close