Treći put iz prve

Mostarski studenti predstavili bolid 'Poskok'

AutoMoto / Flash | 29. 01. 2015. u 12:40 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti Fakulteta strojarstva i računalstva koji čine FSRacing Team Sveučilišta u Mostaru predstavili su svoj prvi ručno izrađeni trkaći bolid. Bolidu su dali ime ''Ammodytes'' što na latinskom znači poskok.

Na projektu ''Formula student'' studenti su radili godinu, a njihova zadaća je bila osmisliti, konstruirati i izraditi bolid jednosjed s kojim će se predstaviti na natjecanju u nekoj od europskih zemalja.

''Izradili smo trkaći bolid koji će biti u potpunosti gotov za dva mjeseca, a onda s njim planiramo ići na natjecanje u Austriju, Španjolsku ili Italiju, pošto su nam te destinacije najisplativije'', rekao je za Bljesak.info Dejan, jedan od osnivača FSRacing Teama i pokretača ovog projekta.

Studenti su za sami projekt morali sami naći sponzore, ali i sve dijelove koji su im potrebni. Dijelove za bolid pronalazili su širom BiH, a neke će kako stvari sada stoje morati pronaći u inozemstvu.

Natjecanje na kojem se planiraju predstaviti se sastoji od tri djela tehničkog pregleda, statičnog i dinamičnog dijela. Mostarski studenti su jedini tim iz BiH koji se planiraju pojaviti na jednom ovakvom natjecanju.

''Ovo je trenutno jedan od najvećih studentskih projekata u BiH'', rekao je Dejan za Bljesak.info.

FSRacing Team broji deset članova i studenti su različitih godina studija Fakulteta računalstva i strojarstva.

''Pozivamo sve studente koje ovo zanima i koji smatraju da mogu doprinijeti timu da nam se pridruže'', rekao je Dejan.

Kopirati
Drag cursor here to close