''Audi TT'' i ''BMW X5''

Luksuzni automobili ukradeni u Švicarskoj pronađeni u BiH

Vijesti / Crna Kronika | 17. 04. 2015. u 11:34 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Banjalučka policija oduzela je dva luksuzna automobila za koje se sumnja da su otuđena na području Švicarske - potvrdila je Feni glasnogovornica Centra javne sigurnosti Banja Luka Marija Markanović.

Vozila marke ''audi TT'' i ''BMW X5'' pronađeni su jučer tijekom pretresa prostorija u ugostiteljskom objektu ''Mig'' i drugih prostorija (kuće, stana i pomoćnih objekata) u ulici Filipa Macure, koje koristi Jelenko Kopranović (1973.) iz Banje Luke.

''Tokom pretresa, pronađena je i oduzeta veća količina dokumenata za koje se sumnja da su krivotvoreni, kao i dva putnička vozila marke ''Audi TT'' i ''BMW X5'', koja će biti predmet vještačenje zbog sumnje da su otuđena na području Švicarske'', pojasnila je Markanović.

Nad Koprenovićem je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega je pušten na slobodu.

Koprenović je protekle noći prijetio policiji nakon što je uhićen pokušaju bijega, tijekom kojeg je odbacio i pištolj.

On je bio na mjestu suvozača u vozilu ''golf 5'', kojim je upravljalo od ranije policiji poznata osoba.

Koprena je prijetio policijskim službenicima da će ih pobiti, pregaziti vozilom, zapaliti i da će im se osvetiti jer njega nitko ne može uhititi.

Tijekom pregleda kod njega je pronađena veća količina novca u raznim apoenima za koje se sumnja da potiče iz kaznenog djela. Izvršenom provjerom, policijski službenici su utvrdili da je za predmetnim pištoljem raspisana potraga u Kneževu.

O svim okolnostima događaja upoznat je dežurni tužitelj Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se poduzmu sve nužne mjere i radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanje, u ovisnosti od kojeg će se izvršiti kvalifikacija djela i poduzimanje daljih mjera i radnji prema Koprenoviću.

Inače, Jelenko Koprenović je od ranije poznat policiji kao Jelenko Sjenica, ali je u međuvremenu promijenio prezime.

Kopirati
Drag cursor here to close