?? - (Das Auto)

'Lowbudget' Volkswagen za kinesko tržište

AutoMoto / Flash | 22. 02. 2017. u 10:26 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volkswagen je već neko vrijeme, točnije još od 2012, razmatrao mogućnost lansiranja tzv. budget branda, odnosno cijenom pristupačnije linije modela pod novom značkom, a sada doznajemo kako je napokon donijeta pozitivna odluka. Barem kada je o kineskom tržištu riječ, piše Autonet

Točnije, Auto Express javlja, na temelju potvrde visokih izvora unutar Grupe Volkswagen, kako će ova nova marka u Kinu stići za otprilike dvije godine. Nakon što prođe određeno vrijeme u kojem će biti moguće procijeniti njen uspjeh Volkswagen bi lako mogao proširiti dostupnost na tržišta Indije, Brazila, Meksika i dugih sličnih zemalja.

Volkswagenov lokalni kineski partner FAW će vjerojatno biti zadužen za razvoj i proizvodnju ovih automobila, a očekuje se da će ponudu isprva činiti kompaktna limuzina i crossover srednje veličine koji će se, prema riječima Franka Welscha, šefa volkswagenovog razvoja, temeljiti na platformi PQ35 uz upotrebu nekih elemenata s platforme MQB.

Na kraju dodajmo da Volkswagen za sada nema plan prodavati automobile pod "jeftinom značkom" na europskim tržištima, a nije poznat niti naziv ove marke.

Kopirati
Drag cursor here to close