Tehnički detalji

Limuzina za sve terene iz Volva

AutoMoto / Testovi | 11. 07. 2015. u 17:11 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volvo je objavio tehničke detalje i nove fotografije poluterenske varijante modela S60, koji je svjetsku premijeru imao na sajmu automobila u Detroitu, početkom godine. Obitelj Cross Country modela marke Volvo bogatija je za jednu limuzinu.

Naime, kompanija je došla na ideju da sedan S60 pretvori u automobil za sve terene. Auto ima povišeno odstojanje od tla (+65 mm) u poređenju sa standardnim modelom, prenosi B92.

Kupci će moći birati između varijante sa prednjim pogonom i dvije opcije sa pogonom na sva 4 kotača, preuzetim od karavana V60 Cross Country. "Terenac" ima karakteristične stilske elemente koji ga razlikuju od običnog S60 - poput drugačije maske hladnjaka, crnih kućišta vanjskih retrovizora, zaštitnih dodataka na lukovima iznad kotača i donjim dijelovima branika.

Volvo nudi 18 inčne alu felge kao standard, dok su kotači dimenzija 19 inča dostupni kao opcija. Paleta motora uključuje 2.0 T5 benzinsku jedinicu sa 254 ks i 4x4 pogonom, petocilindrični 2.4 dizel agregat sa 190 ks i također pogonom na sva 4 kotača, kao i dvolitarski dizel motor sa 190 ks i prednjim pogonom.

Volvo S60 Cross Country u prodaji će se naći tijekom ljeta, a početna cijena u Njemačkoj iznosi 43.840 eura, objavio je B92.

Kopirati
Drag cursor here to close