Auto ili hidrokopter

'Leteći auto' poletio pod Google palicom

AutoMoto / Flash | 25. 04. 2017. u 12:23 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Larry Page, šef (CEO) tvrtke Alphabet Inc. (Google), poznat je po tome što voli investirati svoj novac u razne čudne projekte, a ovog puta je financirao projekt koji je doista cool. Konkretno se radi o multicopteru za prijevoz ljudi koju je Larryevim (Googleovim) novcem izradila tvrtka Kitty Hawk Corporation pod vodstvom Sebastiana Thruna, čovjeka koji je zaslužan za pokretanje Googleovog projekta autonomnih automobila.

Mada bi se za ovu električnu letjelicu pod nazivom Kitty Hawk Flyer moglo reći da predstavlja svojevrsni leteći auto, bolji naziv bi bio "hidrokopter", obzirom da je "pilot" smješten na platformi s rotorima ispod koje se nalaze plovci za slijetanje na vodu, prenosi portal Vidi.

Osim predstavljanja prototipa Thrun i ekipa nisu iznijeli previše detalja o tehničkim značajkama letjelice jer se još uvijek nalazi u razvojnoj (i investicijskoj) fazi, no rekli su da je težine od 100 kg te da može letjeti maksimalnom brzinom od 40 km/h, mada bi se finalna inačica mogla prilično razlikovati od ove. Zanimljiva je i izjava da vam za vožnju neće trebati pilotska dozvola, barem prema zakonima u SAD-u.

Zasad još ne znaju koliko će letjelica koštati kada stigne na tržište, no ako uplatite 100 dolara u projekt, kažu da ćete ju imati prilike kupiti (jednog dana) uz popust od 2.000 dolara, pa ako želite investirati svoju lovu u projekt, posjetite ovu poveznicu.

Kopirati
Drag cursor here to close