Bolja preglednost

Land Rover radi na tehnologiji koja će prikolice učiniti nevidljivima

AutoMoto / Flash | 02. 09. 2015. u 15:12 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Land Rover ovih dana radi na prezentaciji svoja dva najnovija sustava koji bi se trebali pojaviti u budućim generacijama njihovih SUV vozila, a koji omogućuju vozaču da si poboljša preglednost vožnje prilikom vuče prikolice.

Tehnologija dolazi pod nazivima Transparent Trailer te Carge Sense Technology, a zapravo se radi o sustavu koji vam omogućuje da sakrijete prikolicu, odnosno da je učinite nevidljivom kako biste imali pogled na promet iza vašeg vozila.

Stvar se temelji na tome da se na retrovizoru prikazuje snimka s kamere koja nastoji sakriti vaš "teret", odnosno sustav pokušava prenijeti sliku iza vozila kao da prikolice - nema, piše Zimo.co.

Što se tiče Cargo Sense tehnologije, ona koristi dodatnu kameru te podnu podlogu sa senzorima koja ima mogućnost registriranja i najmanjih pokreta.

Ova pak vrsta sustava bila bi korisna kod prijevoza konja pri čemu bi automatski upozoravala u slučaju da je konj uznemiren, a slika iz prikolice direktno bi se prikazala na srednjem retrovizoru.

Za sve one koji si mogu priuštiti Land Rover i imaju namjeru prijevoza nekog tereta, tu je i video koji objašnjava kako stvar u praksi funkcionira.

Kopirati
Drag cursor here to close