Napredak

Lamborghini udvostručuje godišnju proizvodnju na 7.000 vozila

AutoMoto / Flash | 31. 08. 2016. u 11:15 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proizvođač luksuznih automobila Lamborghini očekuje da će 2019., nakon što na tržište izbaci novi SUV, proizvodnju najmanje udvostručiti na 7.000 vozila godišnje, no i da pritom neće izgubiti fokus s proizvodnje super sportskih vozila, izjavio je izvršni direktor Lamborghinija Stefano Domenicali. piše Hina.

Domenicali je Reutersu naveo kako kompanija planira zadržati godišnju proizvodnju super sportskih vozila na 3.500 komada.

Lamborghini, u vlasništvu njemačkog Volkswagena, s prodajom novog SUV-a kreće 2018. s početnom cijenom od oko 200.000 dolara.

Izvršni direktor Lamborghinija istaknuo je u razgovoru za Reuters kako će se kompanija iznimno truditi da godišnje proda najmanje 3.500 SUV-ova, za koje već sada postoji veliki interes u SAD-u i drugim zemljama. Lamborghinijev SUV će, po njemu, u tom segmentu vozila biti nov i iznimno važan igrač na svjetskom tržištu.

Domenicali, koji je u veljači postao prvi čovjek te cijenjene talijanske kompanije, istaknuo je kako mu je plan povećati prodajnu mrežu u svijetu sa sadašnjih 132 dilera na njih 160. Trećina trgovaca tom prestižnom auto markom nalazi se u SAD-u, njihovom najvećem tržištu.

Lamborghini je u cijelome svijetu lani prodao rekordnih 3.245 vozila, a samo u SAD-u više od tisuću.

Zbog najavljenog povećanja proizvodnje zapošljavaju i 500 novih radnika ali i udvostručuju površinu svoje tvornice u Sant'Agati, što je dio lani najavljene investicije vrijedne stotine milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close