Auto salon

Lada pripremila novi SUV model

AutoMoto / Testovi | 23. 08. 2016. u 15:29 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

AutoVAZ je objavio prvu "tizer" fotografiju potkompaktnog SUV koncepta XCode, koji će imati premijeru na sajmu automobila u Moskvi krajem kolovoza.

Lada već neko vrijeme više nije sinonim za kockaste automobile koji su nekada krstarili cestama Sovjetskog Saveza i Istočne Europe, a na svakoj novoj generaciji modela ove marke primjetan je značajan napredak.

Najnovije Lade, kao što su Vesta i X Ray, donose i pomak u dizajnu, za koji je zaslužan Steve Matin (radio za Mercedes i Volvo). Njega je ruski proizvođač angažirao 2011. godine sa ciljem da modernizira izgled budućih Lada.

Vozila iz Matinove ere prepoznatljiva su po detaljima u obliku stiliziranog slova "X", koji su prisutni na maski hladnjaka, ali i na vratima automobila.

Koncept Lada XCode nastavlja ovu tradiciju. Djelimično zatamljena fotografija otkriva siluetu vozila i "X" nabore na vratima, poput onih na modelima Vesta i X Ray. Premijera je zakazana za 24. kolovoz i moskovski auto-salon, a koncept predstavlja osnovu budućeg serijskog potkompaktnog SUV-a koji se očekuje 2017. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close