Diablo

Kod kuće 'složili' Lamborghini

AutoMoto / Flash | 24. 08. 2014. u 20:42 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zaljubljenici u trkaće automobile, Kinezi Wang Yu i Li Lintao izradili su dvije replike Lamborghini Diabla, koji doseže brzinu do 310 km/h. Dvojac je potrošio oko 811.899 dolara na dijelove potrebne za automobil i radnu snagu koja je sudjelovala na projektu.

Prvi Lamborghini počeli su raditi 2010. godine, a većina korištenih dijelova je kao i u originalnoj verziji. Prvi automobil je koštao oko 228.00 dolara što je jedna desetina iznosa koliko stoji originalno vozilo na kineskom tržištu. Naime, u Kini ga posjeduju jedino rijetki kolekcionari koji su imali priliku uvesti ga u zemlju.

- Kina može proizvoditi odlične automobile. Najveći problem su strogi zakoni lokalnih vlasti koji ograničavaju proizvodnju i maštu profesionalaca u automobilskoj industriji. Želimo proizvoditi automobile za naše ljude, po prihvatljivoj cijeni - rekao je Li Lintao.

Dvojac je postao popularan nakon što je prvu repliku izložio na Međunarodnoj izložbi automobila u Pekingu prije dvije godine. Drugu repliku prodali su za kolekciju na Alibaba.com.

Riječ je o modelu automobila koji se ne proizvodi već desetak godina, a danas se takav automobil, u malo boljem stanju, na svjetskom tržištu može kupiti za oko 200.000 dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close