Lynk & Co

Kinezi novim SUV-om napadaju Europu i Ameriku

AutoMoto / Testovi | 20. 10. 2016. u 13:30 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlasnik kompanije Volvo, kineski Geely, predstavio je prvi SUV novoformirane automobilske marke Lynk & Co, koji je baziran na tehnologiji švedskog proizvođača. Model 01 izrađivat će se u Kini, a planirano je da se prodaje u Europi i SAD.

Kako kažu u novom kineskom proizvođaču, Lynk & Co 01 ne samo što dijeli mehaničku platformu sa budućim kompaktnim SUV modelom Volvo XC40, već je čitav automobil projektiran i dizajniran u Švedskoj.

Automobil je dugačak 4.530 mm, širok 1.855 mm, visok 1.654 mm, dok je međuosovinsko rastojanje 2.730 mm.

Dizajn vanjskog dijela ima svoje osobenosti, poput originalnog rješenja maske hladnjaka i zadnjih stop svjetala, a kao i kod mnogih novih modela, ako to želi, posmatrač će uočiti neka rješenja koja su već viđena na automobilima drugih proizvođača.

Kineska kompanija tvrdi da je jedan od aduta ovog modela njegova stalna povezanost sa Internetom i mogućnost da, kada jednom dospije na tržište, Lynk & Co 01 bude konstantno unapređivan novim interfejsom i aplikacijama. Također, vlasnici će moći nadzirati svoje vozilo kada je parkirano putem smartphonea, prenosi B92.

Iako je priopćeno da će 01 dijeliti mehaničku platformu sa modelom Volvo XC40, detalji o motorizaciji za sada nisu objavljeni. Ipak, očekuje se da će automobil za pogon koristiti četvorocilindarske 2.0 i trocilindarske 1.5 motore iz Volvo 'kuhinje', a u opciji je i Plug-in hibridna verzija.

Snaga će se prenositi na točkove pomoću šestobrzinskog manualnog i sedmostupanjskog mjenjača sa duplim kvačilom. Lynk & Co 01 će u prodajne salone stići 2018., a cijena ovog modela još uvijek nije forimirana. Iz kineskog proizvođača najavljuju da će nakon prvog uslijediti i modeli sa oznakama 02 i 03.

Kopirati
Drag cursor here to close