Ima se s čim

Kako se zabavljaju bogati kineski studenti u Kaliforniji

AutoMoto / Flash | 11. 01. 2015. u 15:29 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Video koji je nedavno objavljen na YouTubeu prikazuje bogatu djecu Kineza kako se hvale svojim automobilima u Americi i postao je hit, skupivši dosad više od 1,8 milijuna klikova.

Snimio ga je Vocativ, a prikazuje koliko novca trenutno ima kineska elita. U posljednjih deset godina broj kineskih milijardera narastao je s tri na čak 354, a novi milijunaši niču na svakom koraku.

Naravno, novostečeno bogatstvo prilično je kontroverzna tema u komunističkoj zemlji u kojoj gotovo 100 milijuna ljudi još uvijek živi u siromaštvu, piše Business Insider, a prenosi Index.hr.

Velik dio te kineske elite, pogotovo njihove djece, dolazi u Ameriku. Kineski studenti čine nevjerojatnih 60 posto stranih prijava na američke koledže, kamo ih sasvim očito privlači zapadnjački način života.

Južna Kalifornija im je destinacija broj 1. A kad tamo dođu onda se povremeno sastaju na tajnim sastancima (ovaj je bio malo manje tajan, budući da ga je snimala novinarska ekipa) gdje, između ostalog, dolaze pokazivati svoje skupocjene automobile. U videu pogledajte kako to izgleda.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close