Zadovoljni

Kadjar i Captur digli prodaju Renaulta

AutoMoto / Testovi | 18. 01. 2016. u 12:23 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski proizvođač vozila Renault izvijestio je u ponedjeljak da je u 2015. prodao 3,3 posto više vozila nego u godini ranije zahvaljujući novim modelima, koji su im pomogli da povećaju udio u europskom tržištu i zadrži onaj na posrnulim tržištima u nastajanju, prenosi Hina.

Prošle je godine Renault isporučio 2,8 milijuna automobila i kombija, što je novi rekord za tu grupu. Ujedno su ostvarili dvostruko snažniji rast prodaje od globalnog prosjeka.

Grupa je objavila da im je cilj u ovoj godini povećati prodaju u svim regijama. Globalno bi tržište po njihovoj procjeni trebalo porasti jedan do dva posto, pri čemu bi potražnja u Europi i Francuskoj trebala biti na gornjoj granici tog raspona.

"Naš rast će ubrzati u 2016. i poboljšat ćemo naše pozicije u svim našim regijama", izjavio je u priopćenju šef prodaje Thierry Koskas.

Potaknuta nedavno lansiranim modelima sportskih terenaca Kadjar i Captur, europska prodaja Renaulta porasla je u 2015. za 10,2 posto, premašivši tržišni prosjek koji je iznosio 9,4 posto. Isporuke u Južnu Ameriku smanjene su pak 14,8 posto a u Euroaziju (uglavnom Rusiju) za 8,6 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close