BBC

Jeremy Clarkson dobio otkaz!

AutoMoto / Flash | 25. 03. 2015. u 14:30 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jeremy Clarkson dobio je otkaz na BBC-u što u prijevodu znači da je njegov angažman u Top Gearu - prošlost!

"Ugovor s Jeremyjem Clarksonom, koji ističe krajem ožujka, neće biti produžen", stoji u priopćenju BBC-a.

Clarksonu su se godinama tolerirali mnogobrojni incidenti i rasistički ispadi, ali kao koja je prelila čašu bio je napad na producenta Oisina Tymona.

Utvrđeno je, naime, da je doista fizički napao svog producenta, a generalni direktor BBC-ja Lord Hall 54-godišnjem će se voditelju zahvaliti na suradnji uz napomenu da je njegovo ponašanje neprihvatljivo za tu televizijsku kuću.

Do obračuna je došlo prije nekoliko tjedana u jednom hotelu, a istragom je utvrđeno da je Clarkson 20 minuta urlao na producenta Oisina Tymona koji ga je prije toga obavijestio da su u hotelskom restoranu prestali posluživati hranu zbog čega će ostati bez objeda nakon cjelodnevnog snimanja. Nakon verbalne tirade uslijedio je i poluminutni fizički napad.

Za BBC je to bilo previše, s obzirom da se Clarkson u posljednje vrijeme već našao u nekoliko skandala i šefovi su ga upozoravali da mu sljedeće ludovanje neće oprostiti. Odmah nakon incidenta voditelj je suspendiran, a Top Gear je privremeno skinut s programa.

Telegraph doznaje da će emisija vjerojatno ići dalje bez Clarksona, a zasad nije jasno planiraju li njegovi suvoditelji James May i Richard Hammond ostati u emisiji ili otići za otpisanim voditeljem, za kojeg se špekulira da bi se mogao skrasiti na američkom servisu Netflix.

Top Gear je jedna od najpopularnijih BBC-jevih emisija, koja se emitira u više od 170 država diljem svijeta, a godišnje zaradi oko 50 milijuna funti.

Kopirati
Drag cursor here to close