Kupiti ili ne?

Jeep Renegade 2014 - dizajniran kako bi se izdvajao

AutoMoto / Testovi | 22. 09. 2014. u 06:36 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

2014 Jeep Renegade je dizajniran kako bi se izdvajao. On se nalazi u crossover grupi koju čine Nissan Juke, Renault Captur i Audi Q3. Kao i Nissan Juke, Renegade ima izgled koji volite i mrzite u isto vrijeme, ali za razliku od svojih rivala Renegade je sposoban za vožnju van puta. Pored toga, Nissan nudi i Trailhawk verziju za ektremne terene.

Ne brinite, jer ako volite ovaj izgled, a ne želite voziti van puta, onda vam je pogon na prednje kotače dovoljan, jer Nissan nudi i tu verziju. Također, Nissan nudi 16 različitih pogonskih varijanti, tri različita sustava za vožnju sa pogonom na sva četiri kotača, automatski mjenjač, manualni mjenjač, prijenosni sustav sa duplim kvačilom i različite varijante motora.

Unutra, kontrole za klimu i 6.5 inča ekran su preuzeti iz Fiata, ali je to Jeep dobro zamaskirao. Ipak, kabina ovog automobila ima nekoliko mana. Kao prvo, oslonac za glavu nije dovoljno podignut i vozaču je neduobno kada sjedi, prvenstveno zbog ramena. Drugo, materijali na kontrolnoj ploči su nekvalitetni, koje kada dodirnete imate osjećaj kao da će se raspasti.

Iako ovaj automobil ima oblik kutije i veliki raspon vrata koja nude veliki prostor naprijed i nazad, debeli stubovi čine da vidljivost u ovom automobilu bude slaba. Ako se na to doda i loš upravljač, onda se dolazi do zaključka da ovaj automobil nije za urbana mjesta. Vožnja na otvorenoj cesti dokazuje da je ovaj automobil mješavina mnogih stvari. Iako je stabilan, osjećate veliki strah zbog volana, ne daje sigurnost kao, recimo, Mini Countrymen. Vožnja je pristojna, međutim, na dužim relacijama će vam smetati velika buka koju proizvodi vjetar.

Sa 138 ks (dostupna je vezija od 168 ks) 2014 Jeep Renegade ima dovoljno snage za automobil u svojoj klasi, ali ako želite voziti van ceste, onda je 1.6l benzinski motor pravi izbor. Dobra strana ovog automobila se ogleda kroz odličan šestostupanjski manualni mjenjač koji je bolji od onog na koji smo nailazili u Fijatovim grupama. Pored toga, i devetostupanjski automatski mjenjač nije loš.

Automobil se dobro lijepi za cestu, ali zbog lošeg upravljača nemate veliku sigurnost. Sve u svemu nije loš automobil, međutim, za novac koji dajete sigurno možete bolje. S obzirom na to da je koncetriran na vožnju van ceste, vjerojatno će više biti popularniji u Sjedinjenim Američkim Državama u odnosu na Europu, jer europskim kupcima nije toliko stalo do toga, navodi AutoExclusive.

Kopirati
Drag cursor here to close