Na tržištu 2016.

Iz Volkswagena stiže Beetle Dune

AutoMoto / Testovi | 18. 11. 2015. u 07:53 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poslije dva atraktivna koncepta, prvog iz 2000. i aktualnog iz 2014, njemački proizvođač odlučio je da kupcima ponudi serijski model Beetle Dune.

Zasnovan na istoimenom konceptnom vozilu, VW Beetle Dune je poput mnogih drugih automobila sličnog, "cross" profila opremljen zaštitnim elementima na donjim dijelovima karoserije, branicima, pragovima i lukovima oko točkova, koji mu daju robustan izgled.

U odnosu na standardnu "bubu", redizajnirani su prednji branik, maska hladnjaka, svjetla za maglu... Stilske promjene primjećuju se i na zadnjem dijelu vozila gdje je branik dobio mali difuzor, dok se na vratima gepeka nalazi veliki spojler.

U Volkswagenu kažu da je inspiracija za ovo vozilo došla od prerađene originalne off-road "bube" iz 60-tih, koja je na sjevernoameričkom kontinentu bila poznata pod imenom Baja Bug, piše B92.

U stvarnosti, Beetle Dune nema ni približno slične vozne karakteristike niti je namijenjena kretanju po zahtjevnim terenima - u pitanju je još jedan lifestyle automobil koji će se uglavno koristiti u urbanoj sredini.

Vozilo je postavljeno na 18 inčne alu felge, a oslanjanje je nešto više nego na standardnom modelu. Kupci će moći naručiti brojne doplatne opcije uključujući "svjetlosni paket" koji podrazumijeva bi-xenon farove, dnevna LED svjetla i LED osvjetljenje registarske tablice.

Enterijer je opremljen sportskim sjedištima čiji je dezen usklađen sa bojom kokpita i karoserije, zatim volanom presvučenim kožom, MIB II multimedijalnim sustavom, sa 6,3 inčnim ekranom, koji je kompatibilan sa Apple i Android smartphone uređajima.

I ovdje je uz doplatu moguće uživati u nekim dodatnim sadržajima. Na primjer, opcioni "tehno paket" sadrži Climatronic dvozonski klima uređaj, Fender premijum audio sustav, krovni prozor... Volkswagen je za pogon odabrao 1.8 litarski TSI turbo benzinski motor sa 170 "konja" i 250 Nm koji je uparen sa šestostupanjskim automatskim mjenjačem.

VW Beetle Dune Coupe imat će premijeru na predstojećem sajmu automobila u Los Angelesu, a na američko tržište stiže 2016. Kasnije će se u prodaji pojaviti i cabriolet verzija. Za sada nije poznato da li će se i kada ovaj model naći na drugim svjetskim tržištima, prenosi B92.

Kopirati
Drag cursor here to close