Djelimično otkrivanje

Iz Škode stiže SUV

AutoMoto / Testovi | 13. 04. 2016. u 14:42 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Češki proizvođač prikazao je u Pragu djelimično maskirani pretprodukcijski SUV model za koji se spekulira da će nositi oznaku Kodiak.

Svečanu proslavu 25. godišnjice početka suradnje sa Volkswagenom, Škoda je začinila prototipom serijske verzije novog SUV koji je prezentiran publici na ovom događaju. Riječ je o vozilu koje će po dimenzijama biti slično modelu Volkswagen Tiguan, a dizajnom će podsjećati na SUV koncept Vision S sa nedavno održanog sajma automobila u Ženevi.

Prototip koji je bio izložen pred publikom u Pragu, nosio je 'kamuflažu' na prednjem i zadnjem dijelu, ali su prisutni mogli vidjeti kako izgledaju središnji dio vozila i točkovi koji su slični onima sa koncepta Vision S, prenosi B92.

Radni naziv novog modela je A-Plus SUV, a iako se u medijima kao ime spominje oznaka Kodiak, Škoda to još uvijek nije službeno potvrdila. Češki proizvođač priopćio je da je tijekom razvoja automobila izradio 47 prototipova, koji su na raznim testiranjima prešli preko 700.000 kilometara.

Novi SUV koristit će fleksibilnu Volkswagenovu MQB mehaničku platformu, na kojoj su već bazirani brojni modeli VW, Škode, Audija i Seata. Svjetska premijera održat će se ove jeseni, na sajmu automobila u Parizu.

Kopirati
Drag cursor here to close