Surf concept

Iz Opela stiže poslastica za ljubitelje avanture i sporta

AutoMoto / Testovi | 14. 09. 2015. u 15:08 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Godinu dana nakon lansiranja nove generacije lakog komercijalnog vozila, proizvođač iz Riselshajma predstalja Vivaro Surf Concept.

Multifunkcionalna vozila poput Vivara idealna su za prepravke i dogradnju. Surf Concept je primjer kako od modela za kojim se na ulici nećete okrenuti može da nastane zabavno rekreacijsko prijevozno sredstvo za avanturiste i one koji uživaju u adrenalinskim sportovima.

Vozilo može prevesti do 6 osoba uz kompletnu sportsku i fitnes opremu. Koncept nudi potpuno odvojeni prtljažni prostor od 3,2 kubna metra, ili 4,0 kubna metra kod verzije sa dužim međuosovinskim rastojanjem.

Na taj način, Vivaro Surf predstavlja idealno rješenje za transport vlažnih ili prljavih sprava i alatki nakon izleta na plažu ili planinu. Vozilo skreće pažnju na sebe kombinacijom sjajno bakarno smeđe boje i bijele, a Irmscher 17 inčne alu felge naglašavaju sportsko-elegantnu pojavu, piše B92.

Vivaro Surf može ponijeti veliku količinu prtljaga. Oprema za skijanje ili "snowboard", daske za surfanje ili bicikli – Opel tvrdi da je prtljažni prostor takav da može zadovoljiti svačije potrebe. Vivaro Surf dolazi opciono sa parking grijačem koji održava temperaturu zraka u kabini dok vozilo nije u funkciji.

Pored toga, putnici u drugom redu imaju lak pristup sjedištima preko kliznih bočnih vrata sa obje strane. Vozaču i putnicima na raspolaganju su brojne sigurnosne opcije, sustavi asistencije u vožnji i multimedijalni sadržaji. Tu su limiter brzine, senzori kiše i svjetala, a elektro-pokretani vanjski retrovizori, kao i prednja sjedišta, imaju funkciju grijanja.

Asistencija pri parkiranju sa zadnjom kamerom pomaže da se izbjegnu neželjene ogrebotine prilikom manevriranja. Najnovija verzija Navi 50 IntelliLinka omogućava vozaču pristup informacijama u prometu, tako da može izbjeći neželjene kolone koje se formiraju na ruti. Multimedijalni sustav opremljen je Bluetooth konekcijom, a navigacija svim europskim mapama.

Funkcije sustava moguće je kontrolirati preko sedmoinčnog ekrana osjetljivog na dodir ili putem Siri Eyes Free glasovnih komandi, navodi B92.

Vivaro Surf Concept također dolazi sa Wi-Fi izvorom pristupa internetu, koji osigurava stabilnu i brzu konekciju. Iako je za sada riječ o konceptu, Opel je za Vivaro Surf pripremio BiTurbo CDTI motor sa 103 kW/140 ks. Uz maksimalni obrtni moment od 340 Nm, automobil može da ostvari maksimalnu brzinu od 180 km/h.

Prema tvorničkim podacima, EcoFLEX verzija sa Start/Stop funkcijom troši 6,1 litar dizela na 100 kilometara, i emitira 160 grama CO2 po pređenom kilometru. Namjera proizvođača da omogući maksimalni komfor u putničkoj kabini ogleda u sustavu oslanjanja. Zračno ogibljenje na zadnjoj osovini kompenzira neravnina na cesti, osiguravajući udobniju vožnju.

Dodatno, smanjuje visinu vozila za sedam centimetara na 1,90 metara, osiguravajući na taj način pristup većini višekatnih javnih parkinga. Vivaro Surf Concept bit će prikazan na 66. međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu, a Opel najavljuje da bi uskoro mogao ući u proizvodnju u ograničenoj seriji.

Kopirati
Drag cursor here to close