Bez unutrašnjosti

i20 iz Hyundaia pun elektroničkih sprava i modernog dizajna

AutoMoto / Testovi | 11. 08. 2014. u 11:31 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hyundai je objavio prve službene fotografije i preliminarne specifikacije druge generacije modela i20. Iako se o originalnosti dizajna novog i20 može polemizirati, nema sumnje da je Hyundai napravio veliki pomak u odnosu na prvu generaciju ovog modela.

Postavljen na novu platformu, automobil je porastao u dužinu na 4.035 mm, a što je još važnije povećano je i međuosovinsko rastojanje. Razmak između prednjih i zadnjih kotača veći je za 45 mm i sada iznosi 2.570 mm, pa će oni koji sjede na zadnjim sjedištima moći više ispružiti noge i uživati u udobnijoj vožnji. Osim toga, vlasnici novog i20 imat će na raspolaganju i prostrani prtljažnik od 320 l.

Verzije sa bogatijim paketima imat će u ponudi LED farove i stop svjetla, zadnju kameru i pokretni panoramski stakleni krov. Na fotografije unutrašnjosti morat ćemo pričekati još neko vrijeme, ali Hyundai je priopćio da će i20 imati novi multifunkcionalni upravljač podesiv u dva smjera, otvore za ventilaciju i "klimu" za putnike na zadnjim sjedištima, naslon za ruku između vozača i suvozača, ispod koga se nalazi kaseta za odlaganje sitnica, kao i podešavanje vozačevog sjedišta po visini.

Automobil će biti opremljen i modernom Supervision instrument pločom, USB i AUX priključcima i Bluetooth konekcijom, kao i elektropreklapajućim vanjskim retrovizorima. Za sada nije poznato koji motori će biti dostupni u Europi, ali model namijenjen indijskom tržištu bit će opremljen 1.2 litarskim benzincem sa 83 ks i 1.4 litarskim CRDi dizel motorom koji proizvodi 90 ks, pri čemu je dizelaš uparen sa šestobrzinskim manuelnim mjenjačem.

Novi Hyundai i20 imat će premijeru na predstojećem sajmu automobila u Parizu.

Kopirati
Drag cursor here to close