naoružajte se strpljenjem

Gužve na granicama: Čekanja i do 2,5 sata

AutoMoto / Flash | 01. 08. 2015. u 12:10 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na većini putnih pravaca u BiH je dobra prohodnost i pojačana frekvencija vozila. Iz BIHAMK-a navode da je pojačan je promet vozila na većini graničnih prijelaza pa su zadržavanja na nekim prijelazima višesatna.

Na izlazu iz BiH na GP Doljani čeka se oko 2,5 sata, a na ulazu u BiH oko jedan sat. Na GP Gabela polje na izlazu iz BiH čeka se oko sat vremena. Na GP Bosanska Gradiška na ulazu u BiH čeka se 1,5 sat, a na izlazu iz BiH pola sata.

Na GP Prisika na izlazu iz BiH čeka se sat vremena, a na ulazu u BiH pola sata. Polusatna zadržavanja na izlazu iz BiH su i na prijelazima Kamensko i Ivanica, a na prijelazu Ivanica na ulazu u BiH čeka se više od sat vremena.

Na prijelazima Neum I i Neum II tijekom cijelog dana pojačan je promet, a zadržavanja su od 30 do 40 minuta. Na GP Velika Kladuša na ulazu u BiH čeka se 30-40 minuta. Pojačan je promet i na GP Orašje, radi se u dvije ili tri trake, a zadržavanja su do pola sata.

I na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, ali se na prelazak granice čeka od 15 do 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close