UberPop usluga

Francuska: Uber mora platiti 800 tisuća eura kazne

AutoMoto / Flash | 10. 06. 2016. u 14:27 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Godinu dana nakon što su taksisti iz Francuske izvojevali pobjedu i uspjeli natjerati Uber da prekine nuditi svoju UberPOP uslugu u toj zemlji stiže novi udarac.

Naime francusko pravosuđe donijelo je presudu prema kojoj je Uber zbog nuđenja UberPop usluge (gdje vožnju mogu obavljati nelicencirani vozači) u razdoblju od veljače do lipnja 2015. godine dužan platiti novčanu kaznu u visini od 800 tisuća eura (tvrtka mora platiti polovicu tog iznosa , dok ostatak spada u domenu uvjetne kazne), prenosi Zimo.co.

Osim tvrtke novčane kazne dobili su i rukovodioci Ubera zaduženi za poslovanje u Europi. Voditelj Uberovog poslovanja u Europi Pierre-Dimitri Gore-Coty dobio je novčanu kaznu u visini od 20 tisuća eura, dok je glavni izvršni direktor Uberove francuske podružnice Thibaud Simphal dobio novčanu kaznu od 30 tisuća eura.

Gore-Coty i Simphal moraju platiti samo polovicu određenog iznosa, dok ostatak također spada u domenu uvjetne kazne kao i u slučaju same tvrtke. Uber ima pravo uložiti žalbu na ovu odluku pariškog suda.

Kopirati
Drag cursor here to close