Zvijer iz rusije

FOTO | Procurio izgled novog UAZ-ovog terenca

AutoMoto / Flash | 01. 05. 2016. u 09:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Facebook stranici zastupnika tvornice automobila iz Uljanovska, objavljene su skice terenca o kojem se u medijima špekulira još od prošle godine.
Facebook

Izgleda da su skice noviteta plod vizije zastupnika, jer ih u ruskoj tvornici za sada nisu komentirali, piše portal autorambler.ru.

Kao što je već poznato UAZ planira lansirati potpuno novi model, koji je za razliku od postojećih Patriota i Huntera pogodan za vožnju u gradskim uvjetima. Automobil bi trebao biti kompaktniji i suvremeniji od Patriota i što je najvažnije, ekonomičniji. Na njemu će biti primjenjeno 30 % rješenja, razrađenih u okviru jedinstvene modularne platforme iz projekta Kortež.

Terenac sa oznakom 3170 imati će prema nepotvrđenim informacijama novi motor, daleko efikasniji od sadašnjih zapremine 2,7 i 2,2 litre, kao i šeststupanjski ručni mjenjač, a najvjerojatnije će dobiti i napredni sustav sigurnosti baziran na tehnologiji pomoći vozaču VISION ADAS, koji se trenutno testira u Uljanovskoj fabrici automobila.

Dizajn noviteta za sada ostaje tajna, ali autori skica ne sumnjaju da model sa oznakom 3170 neće imati ništa zajedničko sa Patriotom. Proizvodnja terenca može početi već 2020. godine, prenio je Ruski Vjesnik.

Kopirati
Drag cursor here to close