Novi koncept

Ford predstavio koncept Figo

AutoMoto / Testovi | 05. 02. 2014. u 15:18 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako nosi značku koncept, ova mala limuzina izgleda da je spremna zamijeniti sadašnji Figo i bori se sa drugim B-segment automobilima na tržištima u razvoju. Iako auto nije baš privlačnog izgleda, odsječeni rep izgleda prilično lijepo na ovom malom automobilu.

A ako vam se stvarno ne sviđa izgled Figo koncepta, samo zapamtite - izgleda bolje od trenutnog modela. Aerodinamički, Figo je zaobljen, što znači smanjenu buku vjetra i poboljšanu ekonomičnost goriva.

Što se tiče "pametnih rješenja", uske indijske ulice čine vožnju čak i najmanjeg automobila pravim izazovom. Da daju Figo konceptu prednost u odnosu na konkurenciju, Ford je opremio ovaj automobil električnim retrovizorima na sklapanje koji mu omogućavaju "fleksibilnu arhitekturu", i koji bi trebali izdržati "gurkanja" automobila, ljudi ili bicikala.

Fotografije enterijera nisu objavljene, ali Ford obećava veliku kabinu, dock za telefon ili MP3 player, dopuštajući da se kontroliraju preko automobila.

Nema pomena o tome koji će motor dobiti ovaj koncept, mada se sumnja da će se V8 naći pod tom malom haubom. Sadašnji Figo koristi male dizel i plin motore uparena sa petostupanjskim manualnim mjenjačem, i treba očekivati sličan recept kada ovaj koncept uđe u proizvodnju.

Kopirati
Drag cursor here to close