Proizvodnja

FIAT-ovi automobili za svačiji džep

AutoMoto / Testovi | 05. 08. 2015. u 08:21 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi čovek marke FIAT, Olivier Francois, izjavio je da će budući kompaktni modeli iz obitelji Aegea, sedan, hatchback i karavan, biti poput Ikeinih proizvoda - pametno dizajnirani i pristupačni kupcima.

FIAT je u svibnju, na salonu automobila u Istanbulu predstavio novi sedan pod oznakom Aegea, koji će se proizvoditi u turskoj Bursi.

Automobil koji je prije svega namijenjen tržištima u razvoju, prvi je od tri planirana kompaktna modela. Talijanski proizvođač najavio je i hatchback, kao zamjenu za model Bravo, i karavan koji će biti nasljednik nekadašnjeg FIAT-a Stilo SW.

Francois je u razgovoru za 'Autonews' trio novih modela opisao kao funkcionalne i relativno skromno opremljene automobile koji će zadovoljiti potrebe klijenata slabije kupovne moći.

"Plan je da im ponudimo kvalitetna vozila bez dodatne opreme, koju nisu spremni da doplate. Ti modeli će biti praktični i štedljivi kompaktni automobili, koji će se prodavati po fer cijenama", kaže prvi čovjek marke FIAT. Kao što je već poznato, sva tri automobila izrađivat će se u Turskoj, u tvornici Bursa.

Francois je za 'Autonews' rekao i da FIAT ima veliki broj modela koji nemaju globalni karakter jer kompanija, na primjer, ne može u Europi da prodaje svoje modele iz Brazila, zbog strožih zakona o emisijama štetnih plinova.

Sa druge strane, kupci iz Brazila zbog manje kupovne moći nisu u mogućnosti da sebi priušte bolje opremljene i skuplje modele proizvedene u Europi, prenosi B92.

Kopirati
Drag cursor here to close