Pravo rješenje?

Fiat grupacija prodaje Ferrari

AutoMoto / Flash | 30. 10. 2014. u 14:29 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fiat Chrysler grupacija je ipak odlučila da proda proizvođača superautomobila Ferrari u sklopu dugoročnog financijskog plana.

Ukupno 10 postotaka dionica Ferrarija će biti ponuđeno na tržištu, dok će ostalih 90 posto otići u vlasništvo dioničara Fiat Chrysler grupacije.

Sada je jasno da je smjenjivanje Montezemola sa čela "propinjućeg konja" predstavljalo samo uvod u promjenu strategije Sergija Marchionnija koji ovim potezom prije svega želi da osigura financijsku potporu za novonastalu grupaciju i proizvodnju brendova poput Fiata, Jeepa i Alfa Romea.

Odbor je odobrio grupaciji da se transakcija obavi tijekom sljedeće godine, a Ferarijeve dionice će biti ponuđene na američkoj i europskoj burzi.

"Odvajanje Ferrarija će održati njegovo nasljeđe i jedinstvenu poziciju njihov poslovanja, a ujedno i osigurati dioničarima FCA grupacije da profitiraju u novom biznisu", rekao je predsjednik FCA grupacije John Elkann.

"Kako se krećemo naprijed u pokušaju da ispunimo četverogodišnji poslovni plan do 2018. godine i uvećamo vrijednost našeg biznisa našim dioničarima, pravo rješenje je razilaženje sa Ferrarija", izjavio je izvršni direktor FCA Sergio Marchionne.

Kopirati
Drag cursor here to close