Kupe prašinu

Dubai pati zbog napuštenih Ferrarija i Porschea

AutoMoto / Flash | 04. 07. 2015. u 14:59 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednjih pet godina, luksuzni automobili, kao što su Porsche, Ferrari, Mercedes, stoje prazni i kupe prašinu na aerodromskim parkinzima ili ulicama jer su njihovi vlasnici bankrotirali.

Prema šerijatskom zakonu, nemogućnost vraćanja duga je kazneno djelo i prijeti kazna zatvora, a UAE nema klasičan zakon o stečaju tako da lokalno stanovništvo da bi izbjeglo kaznu zatvora, često napušta svoje automobile, čak i s ključevima u bravi, piše B92.

Procjena je da se između 2.000 - 3.000 automobila ostavi svake godine u Dubaiu. Ako se vlasnik ne pojavi u roku od 15 dana, auto se plijeni i prodaje na aukciji za tek djelić njihove prave cijene.

I Dubai osjeća posljedice svjetske krize i pad cijena nafte, međutim kao centar naftnog gospodarstva tržišta nekretnina i dalje je privlačan ulagačima. Novi bogataši kupuju sportske automobile koji idu uz njihov raskošni stil života sve dok ih ne pogode posljedice krize.

Ono što je pozitivna strana ovog problema, jesu upravo rasprodaje na kojima se za male pare može kupiti vrhunski automobil.

Kopirati
Drag cursor here to close