Crni Stutz

Dotjeran Elvisov omiljeni automobil

AutoMoto / Flash | 08. 04. 2014. u 10:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sjevernoj Karolini izložen je posljednji automobil kojeg je vozio američki pjevač Elvis Presley. Naime, upravitelji Gracelanda, imanja na kojem je živio kralj rock and rolla, odlučili su restaurirati njegov vozni park i prvo obnovili pjevačev omiljeni crni Stutz.

U njemu je sjeo posljednji puta za volan, a bio je vlasnik više do 200 automobila. Stutz s osam ventila i 230 konjskih snaga te unutrašnjosti obložene mekanom crvenom kožom i 18-karatnim obrubima desetljećima je stajao u Gracelandu u Tennesseeiju.

Houston weather, traffic, news | FOX 26 | MyFoxHouston

Obožavatelj je Elvisa fotografirao kada se u njemu vraćao u Graceland nakon posjeta zubaru 16. kolovoza 1977., nekoliko sati prije nego je preminuo.

Oldtimer je izložen po prvi puta nakon obnove, izjavio je kolekcionar automobila Walt Hollifield koji je restaurirao vozilo. Još uvijek ima DNK Elvisa.

Stutz će biti izložen u Graceland auto muzeju u Memphisu s drugih 20 vozila koje je Presley vozio.

Presley je automobile obično vozio šest mjeseci prije nego bi prešao na drugi model no ovaj Stutz prirastao mu je srcu pa ga je nastavio voziti, kaže Angie Marchese, upraviteljica arhiva u Gracelandu.

U tri godine napravio je oko 8,5 tisuća milja i nije dozvoljavao nijednom članu svoje pratnje da sjedne za njegov upravljač.

Kopirati
Drag cursor here to close