Globalni uspjeg Mustanga

Bogato nasljeđe Mustanga i dalje raste

AutoMoto / Flash | 25. 04. 2017. u 12:41 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Magija zvana Ford Mustang, ili sinonim shvaćanja tipičnog američkog sportskog automobila, širi se diljem planete, čak i na tržištima na kojima se kultni pony car nikada nije prodavao, što znači da su u Fordu s aktualnom Mustangom i prodajnim brojkama globalno napravili više nego zadovoljni. Usto, od jeseni stiže redizajnirana izvedba

Na globalnoj razini prodaja Forda je u 2016. godini porasla za 6 posto u odnosu na prethodnu godinu, s činjenicom da se izvoz udvostručuje svake godine. Što se pak u miksu modela odnosi na aktualnu generaciju Forda Mustanga, od predstavljanja do danas, u pogonima Flat Rock u Michiganu izrađeno je ukupno 395.000 primjeraka od čega je čak 98.000 završilo u izvozu, na više od 140 tržišta diljem planete. Sjajan je to uspjeh s obzirom na to da se prethodna generacija prodavala isključivo na američkom tržištu, piše Jutarnji. 



Osim toga, Mustang se dosad već okitio i titulom najlajkanijeg automobila na društvenim mrežama s čak 8,4 milijuna lajkova na Mustang Facebook stranici. "Bogato nasljeđe Mustanga i dalje raste, kako na mjestima gdje je naširoko poznat proizvod, tako i na novim tržištima gdje se prije nije prodavao. Sada ćemo ponuditi Mustanga na još nekim tržištima po prvi put jer krajem godine stiže redizajnirani model koji će biti dostupan u šest novih zemalja, poput Brazila gdje dosad nismo bili prisutni"- izjavio je mark Schaller šef marketinga zadužen za Ford Mustang.

Kod redizajniranog Mustanga, osim "ispeglanog" izgleda, najviše se promjena dogodilo ispod poklopca motora, pa tako V6 benzinac više neće biti dostupan, a u ponudi ostaju Coyote V8 stroj, kao i moderni 2,3-litreni EcoBoost turbo benzinac koji je doživio nekoliko poboljšanja.



Usto, 6-stupanjsku automatiku od jeseni zamjenjuje moderna 10-stupanjska automatika, a sve u cilj kako bi tradicionalan pony car ispod kože bio potpuno aktualan sa svjetskim trendovima, što se odnosi i na novi izgled kokpita s velikim ekranom multimedije.Na koncu, uz Mazdu MX-5 koja nosi titulu najprodavanijeg roadstera u povijesti, Ford Mustang pak, diči se titulom najprodavanijeg sportskog automobila na planeti, stalna poboljšanja dobrodošla su kako bi ostao na vrhu, a u Michiganu su čini se, više nego svjesni te činjenice.

Kopirati
Drag cursor here to close