Mid-life osvježenje

BMW Z4 facelift dolazi sljedećeg ožujka

AutoMoto / Flash | 21. 12. 2012. u 09:04 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proizvođač iz Münchena je za nastupajuću modelnu godinu osvježio roadster Z4. Novosti su kozmetičke prirode, a u ponudi će biti i novi početni model, razne opcije i sl.

U okviru Mid-life osvježenja, BMW Z4 u svojoj paleti dobiva novi početni model sDrive18i pokretan 2-litrenim 4-cilindričnim turbo-motorom snage od 156 KS i najvećeg okretnog momenta od 240 Nm. Novi motor u ponudi serijski će se isporučivati uz ručni, 6-stupanjski mjenjač, dok će automatik s 8 stupnjeva biti dostupan uz doplatu.

Početni će model, s ručnim mjenjačem, dostizati 100 km/h za 7,9 s, a s automatskim za 8,1 s. Najveća brzina dostizat će 221, odn 220 km/h, a prosječna potrošnja obje izvedbe 8,6 l/100 km. Novosti upotpunjavaju i novi 18-colni lijevani naplaci s gumama različitih dimenzija sprijeda i otraga.

Iako minimalne, estetske promjene donose novi oblik donjih uvodnika zraka na prednjem braniku te novooblikovana dnevna svjetla. Diskretne promjene vidljive su i na stražnjem braniku, a novost predstavlja i metalik boja Valencia Orange dostupna uz paket Hyper Orange. Inače, osvježeni Z4 ponudit će 11 boja karoserije.

U unutrašnjosti, pored Alcantare i vrhunske kože, Z4 facelift donosi crne lakirane detalje na otvorima za ventilaciju. Tu je i standardni audio-sustav s CD playerom, AUX priključkom i 11 zvučnika, dok Premium Sound System nudi 14 zvučnika. Uz doplatu, dostupna će biti navigacija s 3D prikazom slike i 8,8-inčnim monitorom sustava iDrive. Podaci navigacijskog uređaja pohranjuju se na 12 GB HDD-u, zajedno s glazbom.

U prodaji na europskim tržištima, osvježeni će se BMW Z4 naći u ožujku 2013.

Kopirati
Drag cursor here to close