Snažan rast koncerna

BMW u proteklih šest mjeseci ostvario rekordnu prodaju

AutoMoto / Flash | 12. 07. 2014. u 13:21 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački proizvođač automobila BMW je za šest mjeseci ove godine prvi put u povijesti prodao više od milijun vozila.

Prodaja automobila marke BMW u prvom polugodištu je povećana 6,9 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na 1,02 milijuna vozila.

Za takav rast prodaje je najviše zaslužna potražnja u Aziji.

"Prvi put smo u prvom polugodištu prodali više od milijun automobila što naglašava našu snagu na tržištu luksuznih marki", rekao je šef prodaje Ian Robertson.

Veoma dobri su bili i lipanjski rezultati kompanije. Prodaja je u tom mjesecu povećana 4,8 posto na godišnjoj razini, na 193,34 tisuće vozila.

Koncern, koji osim automobila istoimene marke proizvodi i Rolls-Royce i Mini, očekuje da će njegova prodaja i dalje rasti i da bi do kraja godine mogla da premaši granicu od dva milijuna automobila.

Iz podataka koncerna proizlazi da je prodaja marke BMW u lipnju porasla 7,3 posto, a za cijelo prvo polugodište 10,2 posto na 888,35 tisuća jedinica.

Od toga je prodaja u Aziji povećana 18,3 posto, a samo u Kini 23,1 posto. U Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) je u prvom polugodištu prodano 5,1 posto više vozila marke BMW nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, a u Europi je u tom razdoblju prodaja povećana 2,1 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close