Vikend pred nama

BIHAMK tvrdi: Na granicama nema gužvi i zadržavanja

AutoMoto / Flash | 24. 06. 2017. u 07:23 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na cestama u Bosni i Hercegovini jutros se prometuje uz slabiji promet vozila, po suhom i mjestimično vlažnom kolniku.

Zbog održavanja Državnog prvenstva u biciklizmu, danas u vremenu od 10.00 do 13.30 sati, promet će se odvijati usporeno na magistralnoj cesti M-18 Tuzla-Slavinovići-Simin Han-Požarnica-Seljublje-prijevoj Banj Brdo-granica entiteta. Vozači se mole da poštuju upute ovlaštenih osoba iz pratnje.

Zbog održavanja manifestacije ''Sv.Ivo'' u Podmilačju danas od 06.00 do 16.00 sati, zabranjeno je kretanje teretnim vozilima na magistralnoj cesti M-16 Jajce-Podmilačje-Banja Luka. U spomenutom terminu alternativni smjer za ovu kategoriju vozila je Jajce-Mrkonjić Grad-Banja Luka.

Zbog radova se sporije prometuje na dionicama magistralnih cesta: M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-17 Bradina-Konjic, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i magistralnim cestama na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Povodom nastupajućeg vjerskog praznika Ramazanskog bajrama, do ponedjeljka 26.06. do 24.00 sata zabranjuje se prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH, pripćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close